E-commerce consultancy; De juiste strategie

De juiste strategie binnen de e-commerce is erg belangrijk. Dit is het fundament voor een succesvolle online onderneming. Wanneer de strategie niet kloppend is, loopt je al snel achter de feiten aan en dat kost dat veel geld. Daarom is het belangrijk om na te denken over de juiste strategie, voordat je een online onderneming start.

Een e-commerce consultancy kan je hierbij helpen. Zij kunnen met je meedenken over de juiste strategie en jouw online onderneming helpen opzetten. Daarnaast kunnen zij ook helpen met het uitvoeren van de strategie, zodat jij je hier niet mee hoeft bezig te houden. Dit kan zowel op het gebied van B2B, B2C en D2C.

B2B

B2B is business-to-business marketing, dit is gericht van organisatie tot organisatie. Dit heeft te maken met waarde toevoegen aan een product, denkend aan de grondstoffen, operationele redenen of doorverkoop. Als jij deze strategie wilt toepassen, dan komt hier behoorlijk veel bij kijken.

Er zijn talloze voorbeelden van grote B2B bedrijven die erg succesvol zijn en gericht zijn op de toekomst. Toch zijn er ook anderen die helaas het verkeerde platform hebben gekozen waardoor het proces is mislukt. Dit wil je uiteraard voorkomen!

Er komt heel wat kijken bij het opzetten van een B2B bedrijf gericht op e-commerce. Er moet een omgeving worden ingericht die goed samen kan met andere systemen zoals ERP of PIM. Wanneer je hier weinig kennis over hebt, dan is dit een ingewikkeld proces.

Tijdens een e-commerce consultancy wordt jij geholpen om keuzes te maken wat betreft de strategie! Is dit gericht op het starten van een e-commerce bedrijf, of wil je juist jouw huidige bedrijf een boost geven? Denkend aan kosten besparen, winst verhogen of een vernieuwd platform?

B2C

B2C is juist gericht op de verkoop van de organisatie naar de consument, degenen die het eindproduct gebruiken. Online zijn enorm veel concurrenten met een webshop, in welke branche dan ook. Binnen de strategie van een B2C bedrijf is het daarom erg belangrijk om goed rekening te houden met de concurrentie.

Het opzetten van een B2C bedrijf kent verschillende stappen, waaronder:

1. Het uitzoeken van de doelgroep; Wie wil je bereiken met je product?

2. Kosten bepalen; Hoeveel kost het maken/kopen van je product?

3. De juiste verkoopkanalen kiezen; Welke manier wil je gaan verkopen, bijvoorbeeld een eigen webshop of marktplaats?

4. Marketingcommunicatie; Hoe ga je het product aan de consument verkopen en welke boodschap wil je uitdragen?

5. Een betaalsysteem kiezen; Welke betaalmethode(n) ga je aanbieden op de webshop?

Binnen de strategie van een B2C bedrijf komt veel kijken, dit om een goede concurrentie positie te hebben, maar ook om te voldoen aan de wensen van de doelgroep. Hierbij komt erg veel kijken, een B2C e-commerce consultancy kan helpen voor een uitgewerkte strategie om zo de doelstellingen te kunnen behalen!

D2C

Direct-to-consumer biedt nieuwe kansen. Dit is de verkoop van groothandels, direct aan de consument. Hierbij heb je de mogelijkheid om tot nieuwe inzichten te komen vanwege directe feedback van de eindgebruikers. Dit brengt voordelen, maar ook uitdagingen met zich mee die te maken hebben met de strategie.

Binnen deze strategie is het belangrijk om na te denken over de verkoopkanalen, de marketingcommunicatie, de juiste prijsstelling en nieuwe productinnovaties. Wanneer je als groothandel wilt gaan verkopen aan consumenten, is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Zoals met alles is er een aanpak voor nodig, hierbij gaat het namelijk om de consument die jouw product koopt en niet alleen maar het product zelf.

Een goede voorbereiding is essentieel als je wilt dat dit slaagt! Daarom is het belangrijk dat er een plan klaarligt, hierdoor is alles overzichtelijk en staat iedereen achter de strategie. Een e-commerce consultancy kan hierbij helpen!

Ondersteuning met e-commerce consultancy

Het proces naar een nieuw e-commerce omgeving. Het geschikte platform dat past bij de eisen die jij hebt. Welke ambitie en strategie is er voor de komende jaren? Hoe kun jij zorgen voor succes? Hele belangrijke vragen die behoren bij e-commerce! Toch kan het soms best ingewikkeld zijn om dit allemaal in goede banen te leiden, zonder dat er fouten worden gemaakt.

Een e-commerce consultancy helpt je met het beantwoorden van deze vragen! Naast het beantwoorden van deze vragen wordt er ook gekeken naar de huidige situatie, wat kan er beter? Wat zijn de sterktes en zwaktes van het bedrijf? Op basis van deze informatie wordt er een uitgewerkte strategie gemaakt, die is afgestemd op de doelen van het bedrijf.

E-commerce consultancy is hierdoor ideaal als je wilt investeren in e-commerce, maar niet zeker weet waar je moet beginnen! Dankzij de hulp van een professional weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat alles volgens plan verloopt.

Wil je meer weten over e-commerce consultancy? Neem dan contact op met Legacy.nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *