Hoe kun je een Portugese Laurier poten?

De Prunus Lusitanica, oftewel een Portugese Laurier. Een groene plant waarvan heel gemakkelijk een haag kan worden gemaakt. Eentje met een luxe uitstraling en een donkergroene kleur. Naast deze kleur heeft deze haag ook in de zomer kleine bloemetjes, dit trekt natuurlijk vogels en vlinders aan.

Het poten van de Portugese Laurier

In iedere bodemsoort kan deze haagplant goed groeien, zolang de grond maar niet te drassig is. De mogelijkheid om deze plant te poten heb je het hele jaar door. Wel belangrijk om in de zomer extra water te geven, want deze maanden staan bekend om een droge periode.

Om een Portugese laurier te poten moet je allereerst de plaats waar je deze wilt poten vrij maken van andere plantjes en onkruid. Daarna is het belangrijk om een sleuf te graven. Deze moet twee keer zo breed zijn als de kluit, en diep genoeg zijn. Zorg ervoor dat deze grond even los gemaakt wordt zodat wortels zich eenvoudig kunnen wortelen.

Na het maken van de sleuf is het tijd om de laurier in deze sleuf te plaatsen. Na dat dit gedaan is moet het gat opgevuld worden met aarde. Hierna moet aan de grond voldoende water toegevoegd worden. Dan is het een kwestie van geduld tot jij jouw mooie laurier in jouw tuin hebt.

Wil je advies of nog meer tips over het poten van de Portugese Laurier? Neem dan contact op met Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *