Plyobox

Je hebt echt niet heel veel materialen nodig om in shape te komen. Je kunt heel veel oefeningen doen met alleen je lichaamsgewicht en met tools als een plyobox creƫer je gemakkelijk een complete workout. Geen ingewikkelde machines of moeilijke technieken, maar wel effectieve oefeningen.

Wat is een plyobox?

De plyo box bestaat uit een vlakke plaat met opstaande randen en bevestiging aan de ondergrond. Hierop kan men springen en klimmen, maar ook moeilijkere oefeningen doen, zoals voorwaartse bewegingen, volledige jumps en andere veellastingsoefeningen.

De plyo box wordt vaak gebruikt bij de sporten crossfit, bodybuilding en krachttraining. Het gebruik is zeer breed en kan iedereen aanspreken.

Oefeningen die je kunt doen met een plyobox.

  • Stepups. Je stapt met 1 been op de box en brengt je andere been omhoog wanneer je beide benen gestrekt zijn. Stap terug naar beneden en herhaal dit met de andere kant. Als dit te makkelijk gaat worden hier ook wel eens gewichten voor gebruikt.
  • Burpee Step overs. Deze oefening doe je aan de zijkant van de box. Begin met een burpee en stap vervolgens met 1 been op de box. Zodat je op de box staat. Stap naar beneden met beide benen en doe vervolgens weer een burpee.
  • Elevated Push ups. Met een plyo box kun je ook zeker je armen, borst en core trainen! Dat doe je onder andere met de elevated push up. Begin in een plank positie met je voeten op de box. Doe een push up. Hoe dieper je gaat, hoe zwaarder de oefening wordt. Deze oefening kan je doen voor zowel je biceps als je triceps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *